ماجرای ستاره داوود کنار شهر خمین +عکس یارانه ۹۰۰ هزار تومانی فعال شد / جدول واریز یارانه برای دهک‌های اول تا نهم در تیر ۱۴۰۴ واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران آخرین جزئیات کالابرگ / چه دهک‌هایی کالابرگ می‌گیرند؟ سخنگوی دولت: هیچ تاریخی برای مذاکره تعیین نشده است/ ذخائر استراتژیک هنوز دست نخورده است کولبری به حفره امنیتی تبدیل شده است / دولت اقدام فوری کند محدودیت جدید برای افغان‌های حاضر در ایران تصاویر / مطبوعات ایران سه‌شنبه ۱۰ تیر/ جنگ؛ خیلی دور خیلی نزدیک جزییات تازه از قتل مربی والیبال به دست شوهرش جنایت مسلحانه چند نوجوان دهه هشتادی به خاطر عکس اینستاگرامی مقدار مجاز مصرف ویتامین‌ها چقدر است؟ با خواص شگفت‌انگیز این ادویه طلایی برای سلامتی آشنا شوید غول ایرانی به بازی‌های کشور‌های اسلامی هم نمی‌رسد واژگونی دو خودرو در محور‌های نورآباد ۱۱ مصدوم برجای گذاشت پیکر سپهبد شهید سلامی و سردار شانه‌ئی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد + فیلم

شیوع دیابت و اختلالات تیروئید در ایران رو به افزایش است

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم اعلام کرد که حدود ۱۵ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند که بیشتر آنها دیابت نوع ۲ دارند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 26
کد خبر: ۲۷۹۱۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد نقش فناوری‌های بومی در تحقیقات دارویی گفت: در برخی موارد از ظرفیت‌های بومی، از جمله داروهای گیاهی، در تحقیقات بهره می‌بریم، لکن در حوزه تخصصی ما، استفاده از این نوع درمان‌ها چندان گسترده نیست.

 وی ادامه داد: به عنوان مثال، در مورد بیماری دیابت، برخی ترکیبات گیاهی مانند دارچین ممکن است به‌صورت خفیف باعث کاهش قند خون شوند؛ این کاهش معمولاً در حد ۵ تا ۲۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر است. اما باید توجه داشت که برای بیماری مانند دیابت، که در آن قند خون برخی بیماران ممکن است به ۳۰۰ تا ۴۰۰ یا حتی ۵۰۰ میلی‌گرم برسد، چنین میزان کاهش، اثربخشی درمانی قابل توجهی ندارد و نمی‌توان این ترکیبات را به عنوان داروی اصلی در نظر گرفت.

عزیزی همچنین با اشاره به آمارهای موجود در کشور افزود: طبق آخرین بررسی‌ها، حدود ۱۵ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند که اغلب آنها دیابت نوع ۲ دارند. در حوزه بیماری‌های غدد نیز، حدود ۱۵ درصد از مردم با درجاتی از کم‌کاری یا پرکاری تیروئید مواجه هستند؛ این موارد از خفیف تا شدید متغیرند و طی سال‌های اخیر روند شیوع این بیماری‌ها در کشور افزایشی بوده است.

وی درباره برنامه‌های غربالگری خاطر نشان کرد: در حال حاضر برنامه مشخصی برای غربالگری تیروئید در سطح عمومی وجود ندارد، مگر برای نوزادان که غربالگری به‌طور منظم انجام می‌شود؛ اما در سایر گروه‌های سنی تشخیص خطر توسط پزشکان انجام می‌شود. این وظیفه پزشک است که با در نظر گرفتن عوامل پرخطر متعدد که ممکن است شامل ۱۰ یا حتی ۲۰ معیار بالینی باشد، افراد را برای غربالگری کنند./ مهر

کلمات کلیدی: دیابت تیروئید
ارسال نظر
آخرین اخبار